Isnin, 8 April 2013

Misi Menambah Ketinggian #( PART 1 )

Hi alls..


Pernah tak korang berjumpa atau terserempak dengan Taylor Swift a.k.a Taylor Taller tu? Just asking, aku teringin sangat nak jumpa dengan dia walaupun dia xkenal aku, selain nak ambil pic dengan dia ,nak minta autograf dia, aku juga nak ukur ketinggian dia yang sebenar, sebab sumber internet ada yang x betulkan, ada yg cakap dia 175 cm , then 174 cm ja.  so mana satu betul? how tall she is??   *GOOGLE*   .Oleh kerana ramai sangat yg kata dia ni 180CM, ok aku percaya. Sememangnya Taylor Swift terSANGAT tinggi.. mana2 celeb Hollywood yg berganding dan bergambar dgn Taylor , mesti kelihatan kerdil. Aku ingatkan GG artis korea tu tinggi lebih dari Taylor , rupanya diorg masih ketinggalan 10cm dari Taylor Swift.. cuba bandingkan ketinggian 168cm dan 170cm dengan 180cm.. sgt jauh.. *R.E.S.P.E.C.T*  huahua~  T_T


ni buktinya!! taylor xpakai highheels masih tinggi






dah kira tinggi ni.. 






Average ketinggian wanita asia..



For me la kan, 180cm tu adalah ketinggian yang paling ideal untuk kaum lelaki, tak tinggi dan tak pendek.. seimbang, manakala 165cm adalah ketinggian yang paling sesuai untuk kaum perempuan, tu pendapat aku ja la. actually, aku sangat obses dengan isu * KETINGGIAN *  berbanding kecantikan. Kawan2 sebut ja pasal ketinggian akulah orang pertama yg nak ambil tahu dengan wajah yg SERIUS. Jadi tinggi banyak keistimewaannya/alasan, antaranya yakin pada diri, sama tinggi dengan pelancong, setaraf model dan orang sekeliling akan mendongak apabila melihat/bercakap pada kita.. wakakakah. antara alasan yang memang stok nak kena pijak.. =P (gurau)   . tapi, orang sekeliling selalu cakap yang aku ni tinggi.. * pelis lah * , aku mananya tinggi sangat,  tinggi lagi Sunny SNSD tu hah! * saja nak bagi Sunny feel better * . kui3





Sooyoung dan Sunny 




Buat masa ni, aku belum nak dedahkan ketinggian aku *aku tau korang tak pernah tanya pun,saja gedik nak berahsia* sebab sekarang ni aku tengah menjalankan MISI MENAMBAH KETINGGIAN... yahuuu!! Tambah ketinggian tu nokkss, umur dah setengah abad baru terkapai2 nak tambah ketinggian. Tapi takpa lah, belum genap 100 tahun kan.. yang penting jangan mudah putus asa, berpantang maut sebelum ajal yup ! Melaksanakan misi ni aku berbekalkan;


1.semangat,
2.tawakal,
3. teengrow, dan
4.susu tinggi kalsium dan protein

dan tidak lupa juga dengan exercise seperti;

1.bergayut (kaki diatas kepala dibawah)
2. tidur yang mencukupi
3.cara duduk yang betul (jangan membengkok)
4.joging

antara aktiviti yang aku akan buat mulai hari ini.. dulu xdapat buat sebab terganggu dengan assignment yang banyak . huh! opps, satu lagi, pakar kesihatan cakap, BERENANG juga boleh menambahkan ketinggian taw , tapi kat rumah I takda swimming pool, yang ada cuma kolam2 lumpur  ... euwwww , tamo I aww.. =P

 Ketinggian yg aku nak capai 170cm , tak nak lah lebih2, tapi kalau lebih dari 170cm apasalah nya kan?! aku ok saja..huahuahua~  Tapi, tu angan2 aku , kalau x berhasil aku redha, sebab dah ini lah ketinggian yg Allah bagi pada aku, aku sekadar berusaha ja, kalau masih juga x berganjak tinggi ni, aku faham ^^


So , tunggu ja kalau hasilnya berkesan atau tidak.. nanti aku akan update kat sini.






jap..jap... still nak upload pic Taylor Taller ni lg .. huahuahua~








Taylor & Gangnam ... adeh, tinggi Sooyoung  ja dia ni rupanya.. hehe



*(sumber pic dan tips dari abang Google)*




2 ulasan:

Namee Roslan berkata...

waaa tinggi nya taylor swift ! hihi. saya nak sgt tinggi 170 tu tapi dah tak tinggi2 dah ni.164 jela smpai bila2...sobs. hehe

miss_joJi berkata...

Namee, 164cm dh kira tggi tu.. hmm. Hrp2 la dpt tggi lagi .hehe